sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Voiko tämä olla totta...


...että Bougainvilleani rupeaa kukkimaan ensimmäisen kerran neljään vuoteen?

Ostin tämän kasvin noin neljä vuotta sitten, kun ihastuin sen kauniisiin kukkiin. Sen koommin ei ole kasvini kukkinut ja parina talvena se onkin päässyt melkein kokonaan kuolemaan. Onhan se nytkin lehtiä pudottanut, mutta on silti varsin elinvoimainen. Kasvilampun hankinta chilejä varten todella kannatti! Upeaa saada Bougainvilleaan vihdoin kukkia!

Chileistä kaksi on vielä hengissä, kasvilampun ansiosta. Habanero on lähiaikoina pudottanut melkein kaikki lehtensä joten katsotaan kuinka projektin kanssa käy.
Näin upeasti oma Bougainvilleani ei sentään kuki. Kuusi nuppua on tällä hetkellä.
Tämä mahtava ilmestys sen sijaan on kuvattu Korkeasaaressa viime kesänä!

8 kommenttia:

 1. Mahtava tunne saada joku tuollainen kasvi kukkimaan. Kyllä lisävalo on selvästi tarpeen!:) Meillä chilit voi hirveän huonosti, vaikka mahdollisimman valoisaan paikkaan koitin ne saada, mutta ei ikkunoista tarpeeksi valoa tule tähän aikaan vuodesta. Taimikasvatukseen on pakko saada lisäapuja. Muuten tulee vain honteloita alkuja, mistä ei ole mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit! En voinut kyllä edes uskoa, että tuo puu koskaan tulee enää kukkimaan. Joten onhan se kieltämättä ihan mahtavaa! Kasvilampusta on ollut hyötyä, mutta tällä hetkellä olen sitä mieltä, että chilit eivät ehkä tästä talvesta enää selviä, niin huonosti voivat tällä hetkellä! Harmi. Kasvilampun lisäksi olisi kiva hankkia se kirkasvalo, loppuisi tämä hontelo olo itseltäkin.;)

   Poista
 2. Beautiful photos. Hello from Montreal, Canada.

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniit kuvat täällä:)

  VastaaPoista
 4. Piti vielä sanoa että tosi hienoa kun olet saanut tuon lämpimän ilmaston kasvin kukkimaan noin nätisti. Täällähän näkyy paljon bougainvillea ja itse asiassa just kuvasin ihan lähistölläni olevan tosi komean sellaisen
  http://appelsiinipuunalla.blogspot.co.il/2014/04/syntymapaivat-puistossa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ostin tämän puun, se kukki tosi kauniisti. En kyllä uskonut ihan heti, että saisin sen uudelleen kukkimaan.. Pieni juttu, mutta minulle oikein iso ilo saada se kukkimaan vuosien tauon jälkeen näinkin haastavassa kasvuympäristössä. Wau, kuvaamasi bougainvillea on ihan mielettömän kaunis!:)

   Poista