perjantai 1. marraskuuta 2013

Hauki


Säännöllisen epäsäännöllisesti tulee harrastettua kalastusta kesäisin joko verkoilla tai virvelillä. Muutaman kerran ollaan saatu tällaisia pieniä yllätyksiä virvelillä. Tämä hauki taisi olla isäni saalis. Hauki taisteli jopa haavin rikki, mutta saimme sen lopulta veneeseen. Nämä kuvat ovat pokkarilla napattu ja vuodelta 2010.

4 kommenttia:

 1. Komea hauki!:) Meillä tuntuu olevan paljon kaikkea yhteistä.;) Meilläkin kalastusta harrastetaan epäsäännöllisen säännöllisesti. Nyt ei vain ole sitten viime talven talviverkkojen jälkeen ehditty kalastamaan ollenkaan. Koko kesä meni niin, ettei ehditty ongelle, viemään verkkoja tai veneellä uistelemaan. Talviverkkojen kanssa kalastus onkin sitten säännöllisempää, kun verkot on järvessä niin kauan kuin jäät kestää. Ei vain taida tänäkään vuonna (jos ollenkaan tämän vuoden puolella) kovin aikaisin päästä verkkoja laittamaan. Tänään katselin pitkän ajan sääennustuksia ja jouluun asti lupaili tämän kaltaista keliä kuin nytkin on. Surkeaa, jos joulua joutuu viettämään plusasteissa ja rapakelissä ilman lunta.:( Viime vuonnakin sentään jouluna oli jo mukavasti lunta ja kovat pakkaset. Sellaiset kelit pitäisi aina joka jouluksi saada.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, meillä on paljon samanlaisia mielenkiinnonkohteita!;)

   Muutama hienon kokoinen kuhakin ollaan saatu haukien lisäksi. Niistä ei vain oikein hyviä kuvia ole. Muistan kerrankin, kun oltiin yökalassa keskikesällä. Isäni sanoi, että jäädään ilman saalista, mutta juuri matkalla rantaan sain kauhean kokoisen kuhan.;) Voi sitä siitä koitunutta onnea! Tänä kesänä ei tosiaan keretty ollenkaan oikein kalastamaan. Verkkoja ei keretty laittamaan ja uistelemaankin kerettiin tasan yhden kerran, mato-ongella oltiin muutama kerta. Sillä ainoalla uistelureissulla uistimen veteen saatuani tuli koko kesän kovin kaatosade joten ilman saalista jäätiin. Kesällä oli niin paljon muita projekteja, että sen takia aikaa ei kalastamiseen enää ollut. Talviverkoista minulla ei sitten olekaan mitään kokemusta, mutta isäni on sitäkin paljon tehnyt. Hän on muutenkin ollut todella kova kalastamaan, sen muistan jo lapsuudestani. Myös isänisäni oli kova kalastamaan. Minä halusin aina mukaan, olin sellainen papan tyttö.:) Hirveä menetys oli, kun pappani sitten menehtyi liian aikaisin. Nyt siitä on jo parikymmentä vuotta. Pappani muiston vuoksikin tämä on minulle rakas harrastus.:) Ja onhan se kiva, että oma avomieskin on samoista harrastuksista innostunut.:)

   Odottelen lunta jo kovasti. En tykkää yhtään tästä vesisateesta ja pimeydestä. Aamulla on todella vaikea herätäkin tähän aikaan vuodesta. Pikkupakkanen ja lumipeite tarvittaisiin piristämään. Toivottavasti saamme ne jouluksi!

   Poista
 2. Meille tuo talvikalastus jäi vähän niin kuin miehen vaarin perintönä, joka hänkin oli kova kalamies. Vaari menehtyi talviaikaan, ja sinne ne verkot olisivat järveen jääneet, jos mies ei olisi mennyt verkkoja hoitamaan. Verkot jäivät meille ja samalla siitä tuli joka talvinen harrastus. Talvisin sentään pikkaisen paremmin löytyy ylimääräistä aikaa, ja riittää, kun kerran viikossa käy verkot kokemassa. Melkein päivän homma kuitenkin sekin on, kun täältä ajelee naapuripitäjään, kokee verkot, perkaa itselle sopivan määrän kaloja ja loput käy jakamassa tutuille. Äkkiä vierähtää useampi tunti, mutta on se silti kiva harrastus, missä tulee ulkoiltua ja saa liikuntaa, ja kaiken huipuksi tuoretta kalaa pöytään.:)

  Selvästi tekee mieli nukkua enemmän, kun on näin pimeää, harmaata ja sateista. Vireystaso nousee aina kummasti valon myötä. Toivotaan, ettei pitkän ajan sääennuste pidä paikkaansa. Onhan tässä vielä jouluun aikaa. Hyvin voi ehtiä tulla muutos talvisempaan suuntaan, jos vain sopivasti suunnasta tulee ilmavirtauksia.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan vielä joskus kokeilen talvikalastusta. Siihen olisi kiva perehtyä ajan kanssa. Oma isä voisi opettaa, mutta ei hän taida jaksaa / pystyä, kun on sen verran sairas, kylmä ja viima ei tee hyvää. Kesällä kuitenkin jaksaa ja pystyy lähteä mukaan. Monesti ollaan kyllä tuon kumppanin kanssa puhuttu, että joskus vielä kokeillaan. Varmasti on hyvä harrastus ja ulkoilu ja liikunta tekee aina hyvää.:)

   Kyllä melkein uskon siihen, että sää muuttuu vielä talvisempaan suuntaan ennen joulua.:)

   Poista