tiistai 3. syyskuuta 2013

Pimeneviä iltoja
Illat alkavat olla jo melkoisen viileitä ja pimeitä. Uimaan ei tee enää mieli mennä ja hämärän tullen ketut huutavat kaihoisasti nurkissa. Villasukat kaivoin viime viikolla esiin ja takkaakin on lämmitelty mökillä. Sunnuntaina tuntui haikealta lähteä mökiltä, onneksi edellisenä iltana juotiin ulkona kuumaa kaakaota ja katseltiin mieletöntä tähtitaivasta ennen sateen tuloa. Tähdenlentoja näkyi jatkuvasti ja silloinhan saa aina toivoa. 

Syyskuu tuo mukanaan sienireissut (olen vielä toiveikas sadon suhteen) ja omenaleivonnaiset. Ennen en välittänyt syksystä lainkaan, mutta uudelleen löytyneen sienestysharrastuksen myötä opin pitämään kirpakoista ja kuulaista syyskeleistä. Syksy on sadonkorjuun aikaa ja se myös näkyy keittiössä.

Lämmin ja kaunis viikko tästä taitaa tulla, joten viikonloppuna täytyy mennä nauttimaan säästä mökille!

2 kommenttia:

  1. Kauniit kuvat ja viimeisessä todella upeat värit!:) Illat ja yöt ovat jo todella pimeitä, ja aika tavalla yöksi viileneekin, kun ei taas ole sellaisiin mittarilukemiin tottunut. Melkein joka aamu on myös kova sumu/usva. Mutta kyllä syksykin on hienoa vuodenaikaa. Varsinkin viileän kuulaat, aurinkoiset päivät ovat ihania. Silloin on mukava käydä sienimetsällä tai tehdä pihatöitä. Syksyisin olen myöskin helpottunut, kun alkaa pihatyöt pikkuhiljaa loppumaan.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Niin kovia aamusumuja on ollut, että viikonloppuna kun käytiin mökillä ja lämmitettiin takkaa, tuli savut sisälle. Hassua, ettei niin käynyt keväälläkään, vaikka koko talvena ei takkaa lämmitetty! Kyllä sitten viimein saatiin lämpöpuhaltimen avulla hormi vetämään. Tuuletellessa meni loppu päivä ja kissatkin haisivat kotiin mentyä aivan savulle ja haisevat vieläkin. Olipahan sekin retki, onneksi eväät sentään maistuivat savun hajussa.;) Nyt ei enää taideta yöksi mökille mennä kun on niin syksyiset ja kylmät yöt, mutta kiva siellä on aikaa viettää näin syksylläkin. Tänä kesänä on riittänyt paljon projekteja, kuten tuo mökkitonttimme aidan kunnostus ja maalaus, joten on kiva että syksy tulee ja saa vähän rauhoittua.:)

      Poista