perjantai 12. huhtikuuta 2013

Saintpaulia


Saintpaulia aloittelee kukintaansa.:) Kevät on mukavaa aikaa. Uusiin multiin päässeet huonekasvit ovat piristyneet kummasti. Huomenna sataa vettä! Ihanaa, katupölyt huuhtoutuvat pois ja lumet sulavat pikavauhtia! Ensi viikon lämpimämpiä kelejä odotellessa.:)

2 kommenttia:

 1. Meillä joulukaktukset innostuivat kukkimaan nyt vasta pääsiäisen aikoihin, vaikka aikaisemmin ovat kukkineet joulun tienoilla. Parempi kuitenkin myöhään kuin milloinkaan.;)

  Mullanvaihto ja samalla viherkasvien suihkuttelu tekee terää. Kasvit piristyvät ja näyttävät taas uudemman veroisilta.:) Kova työ mullanvaihdossa on, mutta kannattaa. Meillä on nykyään suurin osa viherkasveista jo niin isoja, että pakko vaihtaa mullat olohuoneen lattialla, ja aika nosteleminenkin niissä on. Nyt maltoin sentään hävittää yhden yli 40-vuotiaan kaktuksen, joka oli lattiasta kattoon asti, ja monet kerrat jo latva katkaistu. Alkoi olla jo vähän ränsistyneen näköinen. Ei vain hävittäminenkään helppoa ollut, kun runko oli ranteen vahvuinen ja täynnä muutaman sentin mittaisia piikkejä.;)

  Nyt alkaa lumet hävitä, kun vettä sataa reippaasti, eikä ole yöpakkasia. Muuten kiva, mutta vielä pitää järven jäälle mennä. Inhoan talvikalastuksessa verkkojen vientiä ja pois hakua. Pelkään aina, että jäät pettää alta.:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu meilläkin. Itseasiassa nyt vasta kaikki joulukaktukset meillä kukkivat. Vaaleanpunainen, valkoinen ja punainen.:)

   Joka vuosi vaihdan mullat omassa kodissani, sekä vanhempien kotona. Onhan siinä hommaa, mutta kyllä kasvit aina piristyvät ja rupeavat heti innolla kukkimaan ja kasvamaan.:) Ohhoh, yli 40-vuotiasta kaktusta en olekaan koskaan nähnyt, mahtoi olla sen hävittämisessä hommaa!

   Ei tänään sitten niin sateista ollutkaan, mitä olin kuvitellut. Tihkusadetta on ollut koko päivän. Niin kylmä päivä kuitenkin oli, ettei lumet pahemmin tänään sulaneet. Katsotaan mitä ensi viikon lämpenevät säät tuovat tullessaan.

   En kyllä uskaltaisi enää jäille lähteä, ihan ymmärrettävä tuo pelko on.:(

   Poista