torstai 25. huhtikuuta 2013

Aurinkoa ja joutsenia!


Aurinkoista loppuviikkoa, lämmintä kevätsäätä ja iloista vappua toivotan teille tämän elokuisen auringonkukan myötä!


Tämä kuva on sinänsä ajankohtainen, että joutsenet saapuivat pari viikkoa sitten. Niitä lentää jatkuvasti tästä parvekkeemme ohi. Kevättä on ihan hauska seurata tässä jokirannassa. Järvet ovat vielä aika jäässä, joutsenet ovatkin kerääntyneet pelloille, jotka ovat tulvaveden peitossa. Viikonloppuna yhdellä pellolla oli n. 50 joutsenta, ja seuraavana päivänä vieläkin enemmän. Tämä kuva on heinäkuulta 2009, silloin onnistuimme seuraamaan yhtä joutsenperhettä koko kesän. Ajatella, miten uskollinen ja hieno eläin on kyseessä!

2 kommenttia:

 1. Oi, pitkä aika vielä, ennen kuin saa ihailla auringonkukkia muualtakin kuin kuvista. Ostin monivuotisen auringonkukan siemeniä. Ne tekevät monta kukkaa samaan varteen (pienempiä tosin). Toivottavasti saan ne kasvamaan.:)

  Joutsenet on upeita, ja niitä on hieno seurata. Joutsenia kuvatessa minulla usein ajantaju katoaa, ja yhtäkkiä kuvia onkin otettuna useampi sata.;) Mies välillä hempeillessään sanoo olevansa kuin joutsen, eli yhdessä tässä lopunikää ollaan.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onneksi ei ihan vielä niin pitkällä kesässä olla. Nautin täysillä myös keväästä ja alkukesästä. Kauniita ovat auringonkukat, kun ovat niin isoja ja komeita.:) Tosin ovat pienemmätkin auringonkukat kauniita. Täällä näkee joskus jopa auringonkukka-meriä, kun peltojen laidoille kylvävät siemeniä.:)

   Joutsenet ovat todella upeita. Oli kyllä mahtavaa seurata koko kesä tuota pariskuntaa poikasineen. Joutsenia on niin ihana seurata juuri senkin takia, kun samalla sitä ajattelee että tuossa on ikuista rakkautta ja oikeaa sitoutumista! Se kun tuntuu ihmisten keskuudessa olevan harvinaista nykyään.. mutta mahdollista kuitenkin.;)

   Poista