lauantai 23. helmikuuta 2013

Hyönteisiä on mukava kuvata!


Aikamoinen peto, vai mitä? Oikea pahis!


Täytyyhän joukossa olla yksi kaunotarkin!


Ja tämä lienee uljas prinssi...;)

Kesän ensimmäiset mökkireissut menevät aina ihan puskissa.. Ei tuo macro meillä kauan ole ollut (kenties pari kesää?)ja minä varsinkin vasta harjoittelen sen käyttöä, en ole mikään tekniikan ihmelapsi, mutta onneksi tuo mies tietää jotain tekniikasta. Hän malttaa selittää ja näyttää samat asiat kymmeneen kertaan. Minulla taas on enemmän intoa kuin taitoa.:D Silloin, kun mies rupesi miettimään "taas" uutta objektiivia, minä en oikein innostunut asiasta, mitään halpaa touhua tämä ei ole meidän tuloillamme.. Noh, nyt olen niin koukussa tuohon macroon, että onpa onni että mies sen hankki meille.


Nyt vaan odotellaan, että se kevät tulee pian ja pääsen mökille takaisin harjoittelemaan!!

4 kommenttia:

 1. Ötököitä on hauska kuvata, ja kuvien kautta kunnolla huomaa, miten paljon niissäkin on kaikenlaisia hienoja yksityiskohtia. Välillä aika vaativaakin niitä kuvata, varsinkin perhosia, kun eivät kauaa paikoillaan pysy. Kuvaamisen kautta on alkanut kaikkia jotenkin paljon enemmän arvostamaankin.:)

  Macro on ihan ehdoton hyönteisten kuvaamisessa, samoin kukkasissa. Ruokakuviakin tykkään macrolla ottaa. Etenkin kesäaikaan, kun voi kuvata ulkona ja on tarpeeksi tilaa kuvan ottamiseen.:) Jokunen objektiivi sekä lisäsalama olisi vielä haaveissa, mutta harmi, kun ovat niin mahdottoman kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva katsoa näytöltä ötököitä, täynnä upeita & ihmeellisiä yksityiskohtia, ja mahtavia värejä löytyy. Kyllä sitä kokoajan arvostaa luontoa enemmän ja enemmän. Loputon valokuvauksen kohde!

   Lisäsalama olisi kyllä kätevä, kun tuo kameran salama tuppaa tappamaan kaikki värit ja kuvista tulee näin talvella ihan luonnottoman näköisiä. Tuo jalustan hankinta oli kova sana, omat ruokakuvani pääsivät ihan uudelle tasolle sen myötä. Tykkään myös käyttää macroa ruokakuvissa. Tämä valokuvaaminen tuppaa olemaan sellaista, että kun on jotain saavuttanut tuppaa heti tulemaan uusia haaveita. Mekin haaveilemme mm. laajakuvaobjektiivista, mutta haaveeksi se saa toistaiseksi jäädäkin.;)

   Poista
 2. aivan upeita kuvia! Olet taitava:)

  Ida/
  http://www.sevenstepstotown.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos piristävästä kommentista Ida!:) Kiitos kun vierailit blogissani!

   Poista