tiistai 4. joulukuuta 2012

Kukkia joulun väreissä

 

Amaryllikset ovat suosikkejani ja niin kauniita. Kirkkaan punainen on kaunis ja klassinen.Viime vuonna minulla oli kaksi amaryllista, vaaleanpunainen ja valkoinen.Joulutähti on isäni suosikki, komeahan tämä onkin! Tämä kuva on vuodelta 2009, vaikka kyllä isäni hankkii joulutähden joka joulu.


Leikkoruusutkin ovat ihan nättejä. Puna-valkoinen sopiikin jouluun erinomaisesti.

2 kommenttia:

 1. Amaryllikset on upeita!:) Noista kirkkaan punaisista olen pitänyt aina, mutta kyllä viime vuonna ihastuin valkoiseenkin, kun sellaisen saimme lahjaksi. Viime jouluna meillä oli kaksi punaista ja yksi valkoinen amaryllis, ja kesäksi istutin sipulit ulos maahan. Syksyllä ilmojen viiletessä toin sipulit sisälle ja valkoinen innostui heti kukkimaan. Nyt valkoinen on taas kukinnan jälkeen lepäämässä ja punaiset kasvavat täyttä häkää, toinen kasvaa multaan istutettuna ruukussa, toinen vedessä maljakossa.:)

  Joulutähdetkin on hienoja. Ja nythän on hyvin tarjolla myös Princettiaa, jota syystähden nimelläkin on näkynyt. Joulutähden oloinen, mutta pienemmät kukat. Tosi nättejä nekin.:)

  Hyasinteissa ihaninta on tuoksu, mutta niitä ei ole tullut enää moneen vuoteen hankittua, kun ne ovat niin lyhytaikaisia. Kukinta on todella nopeasti ohi. Jouluruusu olisi tosi hieno, monena vuonna olen jo suunnitellut sellaisen ostavani, mutta nuukana ihmisenä olenkin sitten ostanut ennemmin joulutähden ja amarylliksia samalla rahalla.;) Vaikka saisihan tuon jouluruusun sitten keväällä istutettua maahan monivuotiseksi kasviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Olen kyllä itsekin siirtänyt sipuleita isompaan ruukkuun multaan ja kesäksi ulos, vaan enpä ole saanut kukkimaan, vaikka sisälle toin syksyllä... Vihreää vartta rupeavat puskemaan, mutta kukkavanaa ei näy. Saa nähdä vieläkö onnistun, en ole mikään kovin hyvä viherpeukalo, mutta yritystä ainakin on.;)

   Joulutähdet ovat komeita. Miehen äiti on saanut joulutähden kukoistamaan vuosia, kasvanut huimasti korkeutta ja tehnyt jopa punasia terälehtiäkin lisää. Se ei käsittäkseeni ole ihan helppoa näissä olosuhteissa.:)

   Hyasinteissa on ihanan voimakas tuoksu, mutta kotiimme en ole ostanut, kun mies on niille niin allerginen. Äidin ja mummon mieleen hyasintit ovat, taitavat joka vuosi hankkia toisilleen hyasintit edelleen.;)

   Minäkin olen jo muutamana jouluna katsellut jouluruusuja, vaan en ole vielä raaskinut tai uskaltanut ostaa. Tänä vuonna taidan uskaltautua.:) Amaryllis nyt tulee ainakin ostettua, taas.:)

   Poista