lauantai 29. joulukuuta 2012

Joulutunnelmia


Jouluruusun sain äidiltä, Pentikin ihana tuikkuastia on lahja kummitädiltäni.:) Molemmat on niin kauniita ja herkkiä.:)


Joulupäivänä syötiin nameja ihanista uusista mariskooleista ja otettiin vallan rennosti muutenkin..


Kollaasia Tapaninpäivän tarjoiluista, kun vietimme isän syntymäpäiviä.


Jouluruoan jälkeen teki mieli lähteä haukkaamaan happea ja sulattelemaan ruokaa. Ajelimme kuvaamaan upeasti valaistua kirkkoa, ja kävelimme hautausmaalla lenkin kynttilöiden loisteessa. Tunnelmaa ei puuttunut.:) Reissun jälkeen availimme lahjat ja kahvittelimme.:)Kaunis ja pysähtynyt tunnelma oli aattoiltana. Muutamia ihmisiä oli enää tuomassa kynttilöitä haudoille ja pari joulupukkia ajeli autolla kylänraitilla.;)Punainen amaryllis kukkii jo, valkoinen vasta availee nuppuja, siitä myöhemmin..:)

4 kommenttia:

 1. Ihanaa joulutunnelmaa!:) Joskus vielä minäkin sen jouluruusun hankin, mutta ehkä ostankin vain keväällä puutarhamyymälästä taimen ja istutan heti pihaan.;) Valkoinen amaryllis ei meilläkään vielä kuki. Toinen punainen lopettelee kukintaa, mutta uusi vana on jo melkein samoissa korkeuksissa vanhan kanssa. Toinen punainen on täydessä loistossaan. Pari hyasinttiakin tuolla hyvää tuoksuaan levittelee.:)

  Kovin nopeasti se joulukin taas ohi meni. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammalta tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti.:) Tuohan on ihan hyvä idea hankkia keväällä taimi ja istuttaa se heti ulos.:) Toivottavasti saan itse pidettyä tuon hengissä kevääseen saakka, jotain saisin istutettua vanhempien kukkapenkkiin.:) Äiti osti kanssa itselleen yhden hyasintin tuoksua levittämään..:)

   Aika nopeasti joulu taas meidänkin mielestä meni, vielä kun Tapaninpäivänä oli vieraitakin, niin koko päivä upposi sitten siihen. Nyt osa porukasta meni jo töihin välipäiviksi.:/ Uutena vuonna emme tee mitään erityistä.

   Poista
 2. Täällä Tokmanni jakoi loput hyasintit ilmaiseksi aattona. Eihän nuo paljon mitään muutenkaan maksaisi, mutta kiva juttu kuitenkin, kun ilahduttavat mieluummin asiakkaita kuin antaisivat hyasinttien näivettyä pyhien yli varastossa.:)

  Joulu olisi voinut tuntua pidemmältäkin, jos välipäivät olisi ollut lomaa. Maanantainakin mies joutuu taas töihin aamulla, joten aika rauhallisesti kuluu aatto. Kun aamukuudelta on herätys, niin ei sitä sitten enää illalla jaksa kauheasti valvoakaan. Vaikka väkisin sitä joutuu ainakin hieman yli puoleen yöhön hereillä olemaan, kun ei siinä paukkeessa nukkumaankaan pysty. En oikein tuosta uuden vuoden aatosta välitä, kun se on monella ryyppäysjuhla ja sitten niitä raketteja ammutaan miten sattuu. Loppuisi edes tuo rakettien myynti yksityisille. Eilen jo ensimmäiset paukkeet kuuluikin.:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana idea siinä, varmasti tuo myös asiakkaita lisää tuollainen kohtelu, ja nuo hyasintit kestävät niin vähän aikaa, että eipä niille taida pahemmin ostajia löytyä joulun jälkeen..:)

   Ihan hyvin mielestäni riittäisi, jos kunnat järjestäisivät joka uutena vuonna ilotulituksen puolen yön aikaan, ja yksityisille ei raketteja myytäisi. Emme mekään osta raketteja, tapana on ollut, että saatamme käydä katsomassa / kuvaamassa kunnan ilotulistusta, mutta se on ollut oikein riittävä ja hieno. Miehellä on myös aamulla kuudelta herätys, joten tuskin jaksamme valvoa myöhään.. Kyllä noita raketteja täälläkin aletaan ampumaan heti, kun niitä myyntiin tulee. Uuden vuoden attoilta ja -yö onkin sitten sitä jatkuvaa pauketta. Meillä eläimetkin pelkäävät.:(

   Poista