torstai 8. marraskuuta 2012

Valoja

 
Pyhäinpäivä oli juuri, ja se sai taas katselemaan näitä viime joulun kuvia.


Käyn isovanhempien ja veljen kummitädin haudalla ja ihailen aina tuota kynttilöiden määrää.


Viime joulu oli meilläkin aika erilainen. Takkatuli ja kynttilät auttoivat, kun sähköä ei ollut.
Nyt kyllä ottaisin mielelläni ihan myrskyttömän joulun. Lunta saa olla..:)


Nämä ovatkin vanhempia kuvia, nuo puut ovat hauskan näköisiä! Kuvia ei ole muokattu, ihmeellinen valo kyllä.


Lunta odotellessa...

2 kommenttia:

 1. Pyhäinpäivänä ja jouluna hautausmaat on täynnä kynttilöitä. Pimeässä kaunista katseltavaa. Omassa pihassa tykkään poltella kynttilöitä lyhdyissä sekä öljylamppuja. Niitä on aina reilusti palamassa. Sisällä harvemmin poltetaan kynttilöitä, kun ulkona on paljon turvallisempaa.

  Saisipa valkoisen ja myrskyttömän joulun. Olisi viime joulun vastakohta. Sähköt meillä sentään pysyi, mutta puut ei. Voi sitä ylimääräisen työn määrää, minkä myrsky aiheutti. Puuhommat saatiin vasta tässä syksyllä päätökseen, samoin puun alle jäänyt pieni pihasauna saatiin hiljakkoin maalausta vaille kuntoon. Ensi keväälle jää vielä saunan maalaus sekä pihan kuntoon laitto siltä alueelta, mistä puita kaatui. Ei enää samanlaisia myrskyjä, kiitos!

  Lumiset ja kuuraiset puut on pimeässä valaistuna hienon näköisiä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu. Jouluntienoilla tulee polteltua kynttilöitä lyhdyissä ulkona. Jouluna myös takanreunalla ja ruokapöydässä on mukavaa, kun kynttilä luo tunnelmaa. Yleensä ei tulekaan sisällä kynttilöitä pidettyä, kun on meilläkin noita eläimiä, kynttilä voisi kaatua vahingossa.

   Muistelinkin, että teillä myrsky aiheutti ikäviä tuhoja. Niiden korjaileminen vie kyllä aikaa. Vanhempieni kodista irtosi sadevesiränni ja postilaatikkorivistö kaatui. Mökillä kaatui puu aidan päälle, rakennukset säästyivät.
   Lapsuudenkodissani meillä oli kerran neljää päivää sähköt poissa. Silloin ei saanut edes mitään korvauksia. Nyt meillä oli vain vuorokauden sähköt poissa, mutta ihan tarpeeksi, jouluna!

   Nyt on ollut pari talvea sellaisia, että puut ovat olleet täällä etelä-suomessakin kauniin lumisia ja kuuraisia!:)

   Poista